Caféliv i Bramming

Skrevet af Karina H. Rimmen on Sun, 02/10/2019 - 16:50
Fotograf: Karina Rimmen
Kategori

Mandag den 4. februar åbnede Sannes Café i de lokaler, hvor Sandwich indtil november sidste år, havde til huse. Hun var længe ventet, og det blev jo ikke ringere af, at det blev som Café, der igen kom liv i lokalerne i Nørregade. 

Rigtig mange mennesker, havde givet udtryk for, at det var utrolig ærgerligt at Sandwich lukkede. For dem af os, der kigger med på Facebook, var det også det emne, der gik igen, i tiden efter. 
Der blev da også taget rigtig godt imod Sannes Café, med gaver, blomster og masse af lykønskninger ved receptionen fredag den 1. februar. Så langt så godt.

Nu er det blevet hverdag. Alle er spændte og ikke mindst Sanne. Går det nu? Kan det løbe rundt?
Undertegnede har allerede været på café besøg. For hvorfor ikke? Vi kan jo godt tage på café besøg i Kolding, i Århus osv. Hvorfor så ikke Bramming? 
Det er forsøgt før med forskellige former for cafémiljø i Bramming. Og faktisk har vi allerede to steder. Spillecaféen ved siden af Kosmorama og brætspilscaféen hos Playmore. Begge beliggende i Storegade. Der er jeg til gengæld ikke nået hen – endnu... Og det er jeg nok ikke ene om. Trods gode hensigter. Men de er i mine tanker. Hvordan kommer jeg så afsted?

Det kunne være så godt, hvis vi fik gang i en café kultur her i Bramming. Hvad skal der til? Hvordan gør vi det? Vi har et par spisesteder, hvor jeg uden nogen former for research fornemmer, at bramminggensere rent faktisk tager ud og spiser. Bramming er også omgivet af et stort opland. Måske er der folk, der bor ”så langt væk”, der rent faktisk tager ind til Bramming city og spiser?
  
En ting er i alt fald sikkert, at vi bliver nødt til at bakke op, hvis vi også vil have caféer i fremtiden og ikke mindst når det f.eks. bliver godt vejr, og der bliver mulighed for at sidde udenfor. Og dette gælder for alle vores spisesteder og caféer. Kun på den måde får de mulighed for at vokse og finde på nye tiltag, som f.eks. lækre isvafler til de kommende sommerdage. 

Og vi er nok mange der håber på endnu en lang varm sommer – og så ville det jo være perfekt, at vi bramminggensere kan sidde udenfor i gader og stræder i vores nær område, og hygge os.  

Lige nu er varm cacao nok mere passende, men som sagt er mulighederne mange. Håber vi ses.
 

XL-Byg Bramming - Bo i Bramming

XL-Byg Bramming - Bo i Bramming