Hvor der er vilje, er der vej – inkluderer det en Borgerforening?

Skrevet af Karina H. Rimmen on Sun, 11/17/2019 - 22:31
Foto: Karina Rimmen

Nu er det snart jul, og det tikker ind med alle mulige måder at hjælpe dem, der ikke har det samme som de fleste. Ja så kan det vist ikke blive mere generelt, hvilket også var hensigten. 

For når vi først går/står sammen, så er det det mest utrolige, der kan sættes i værk eller samles ind. 
Det mærkede vi, da Kræftens Bekæmpelse, Gadespejlet/Bramming revyen og HHI Bramming samlede ind i uge 43 ved et lille event i midtbyen lørdag den 26. oktober i forbindelse med Bramming Knækker Cancer.

Der var mange der gerne ville gøre noget. Aktiviteter i butikker og virksomheder, private tiltag, samt dem der sponsorerede gaver såvel som tid og underholdning. Stor tak til alle.

Det endte med et flot resultat på over 27.000 kr., og det til trods for store udfordringer med, at den ”kasse” vi forsøgte at styre alle pengene hen i via MobilePay, havde en limit på 15.000. Vi kan her forsikre, at alle pengene er kommet til den rette konto hos Knæk Cancer.  
Og derudover kom der jo også penge ind fra Bramming fra alle dem, der som sædvanligt støtter direkte til Knæk Cancer.

Om det nu var i dette regi, der skulle samles ind til Knæk Cancer, det må andre afgøre, men vi gjorde noget. Og som det ganske rigtigt er nævnt på Face Book, hvad med alle de andre ”sygdomsorganisationer” – de kan jo også bruge en masse millioner. Så kan man forestille sig en fælles indsamling - findes der en løsning på det?

En ting kan vi i hvert fald konstatere. Der er masser af frivillige kræfter her i Bramming, da ovenstående jo kun er en lille bitte del, af det der foregår. Tænk bare på, hvad foreningslivet stiller op med på forskellige tidspunkter af året.
 
Nu er der imidlertid flere gange blev nævnt ordet ”Borgerforening”.  Om Bramming har haft det tidligere, det må historikerne tage sig af.
Men skal vi have en Borgerforening? Hvad er formålet? Og har vi en flok borgere, der vil sætte i gang? 

Den skal formentlig ikke lave det samme som Lokalrådet. Handel-, Håndværk- og Industriforeningen (HHI Bramming) findes også – ligesom Byfornyelsesprojektet er godt i gang, på baggrund af møder mellem nogle byens borgere. 

Mit forslag til at komme det nærmere, om vi mangler en borgerforening i Bramming, er ved at stille et spørgsmål. Forestil jer, at der skulle bygges en ny hal i Bramming. Hvad ville de gøre ved det i Darum, Tjæreborg eller Hunderup/Sejstrup?
 
Min pointe er, at alle gode kræfter skal samles mest hensigtsmæssigt, så hvis det giver mening, jamen så er det da bare at gå i gang. 
Hvem griber bolden? 😉 

XL-Byg Bramming - Bo i Bramming

XL-Byg Bramming - Bo i Bramming