Solen skinnede på Hus, Have & Håndværkerdagen.

Skrevet af Karina H. Rimmen on Sun, 04/14/2019 - 01:23
Foto: Karina Rimmen


Og ja – vi havde bedt guderne om godt vejr, og var helt med på, at regn og rusk, på ingen måde ville gavne den første ”forårsmesse” i Bramming. Hvis forvirring omkring navnet, så skyldes de ene alene, at skulle vi kalde det en ”Messe”, krævede det rigtig mange stande, og det turde vi slet ikke håbe på fra start. Ligeledes er det jo altid et sats at arrangere noget udendørs i Danmark. Nogle tidspunkter er selvfølgelig mere sikre end andre, så så tidligt på året, hvorfor nu det?


Så snart kalenderen skriver forår, så vil alle gerne i gang - udendørs, og projekter, der har været gemt væk i vinterskuffen, bliver taget frem. Og det er her vores lokale håndværkere kommer ind.


Da HHI ikke kun står for Handel – men også Håndværk og Industri, så har en event netop til virksomhederne i denne kategori, længe være på ønskelisten. Hvordan kunne vi få vist de HHI-medlemmer frem, som man ikke lige støder på i midtbyen i butikkernes åbningstider. Med det som platform, gav det god mening at afholde det i XL-Bygs ”baghave” – som altså var parkeringspladsen – tæt på Industrivej, som er de flestes hjemmebane. Aktivitetsudvalget inviterede et par af de lokale håndværkere med ved planlægningsbordet, for nu skulle sådan et arrangement stå sin prøve. 


Og det blev som vi havde håbet på. En hyggelig og afslappet dag, hvor der var tid til at snakke med de lokale virksomheder og ikke mindst med hinanden. Til børnene var der underholdning i form af Trylle Lasse og flødebolle kast hos Sydbank.  De lidt større børn kunne også være med hos Alex VVS, der havde en konkurrence for store som små, foruden fremvisning af det sidste nye inden for køkken og badeværelsesarmaturer. Hos Kaj Lykke Golfklub kunne en mini potterbane prøves af. 


Auto Cramer stod klar med nye biler, Home og ejendrøm stod side om side og lokkede med boliger i Bramming, og når først sådan en er købt, eller hvis det man har uden for er lidt slidt ned, ja så får man brug for enten Bramming Have og Anlæg eller Gustavsens Anlæg. På tømrersiden var Allan Hansen og Jens Ove Jensen klar med gode råd og elektrikerdelen stod Theodor Christiansen og Blue Tech for.

Stærkmandskonkurrencen blev et tilløbsstykke, og med justeringer, kan det godt tåle at blive gentaget.

XL-Byg havde inviteret nogle af deres leverandører med, og de to grill firmaer sørgede for lækre smagsprøver. Derudover gav XL-Byg gratis grillpølser og brød til 200 personer, og det fulgte Restaurant Bramming op på, ved at sponsorere familie pizzaer, der også forsvandt som du for solen.
Og som sagt solen – ja den havde vi næsten mirakuløst masser af, hvorimod drikkelse var en mangelvare. Det og andre ting, der kan gøres bedre/anderledes, vil der blive justeret på til næste gang, for rigtig mange har sagt til os – ”Det gør I da igen”. 

 

Stærkmandskonkurrence

XL-Byg Bramming - Bo i Bramming

XL-Byg Bramming - Bo i Bramming