Kaj Lykke

Kaj Lykke blev født ind i en rig adelsslægt, som søn af den hovedrige Frands Lykke. 16 år gammel blev han sendt på en fem år lang dannelsesrejse gennem Europa og studerede ved nogle af Europas bedste universiteter. Efter sin hjemkomst blev han i 1645 udnævnt til hofjunker for Christian IV og siden forfremmet til kammerjunker. Han blev afskediget kort før kongens død i 1648. Nogle kilder anfører, at det skyldtes, at Kaj Lykke nægtede at deltage i udenrigs krigstjeneste]. Efter sin afsked blev Kaj Lykke ansat som bestyrer af faderens fynske godser – en opgave han løste godt Ved faderens død i 1656 arvede han syv godser og mange gårde til en værdi af 400.000 rigsdaler. Dermed blev Kaj Lykke en af landets rigeste mænd.  

Kraniet kommer tilbage til Bramming                                                                           1978 opdagede en journalis thistorien, og fik kraniet tilbage til Bramming. Det var planen, at det skulle tilbage i graven; men da nedbrydningen ville gå for hurtigt, anbragte præsten det i sit pengeskab.1984 kom det til Bramming byhistorisk arkiv, og herfra kom det til Bramming Egnsmuseum. Da egnsmuseet åbnede i 1994, blev det udstillet her.

http://da.wikipedia.org/wiki/Kai_Lykke

Flere artikler

Det er med store forventninger vi lancerer seneste nye tiltag, en hjemmeside som i sin endelige form gerne skulle repræsentere alt og alle i Bramming.

Vi har dog ikke noget alle afkroge af omegnen endnu, der for er du velkommen til at kontakte en af personerne bag siden for, at "gøre opmærksom på dig / eller dem du repræsenterer.

MVH
Byportal udvalget.

Ulla Koman-Mejer
ukm@boibramming.dk

Flemming M. Andersen...

Link: Læs mere

Mandag  den 1. juni  åbner Bramming Banegård. 
Kirkens Korshær åbner Cafeén, der er åbent i ventesalen og TOILETTERNE er åbne.
Hele stueetagen er blevet renoveret og står klar til at blive brugt.

Link: Læs mere

I Juli er der Sommerunderholdning ved Biblioteket.
Onsdag den 1. juli   kl. 10.30   Beat og Brøl
Onsdag den 8. juli   kl. 10.30   Sine og Frække Rikke
Onsdag den 15. juli  kl.10.30   Dorte Nørgaard
Onsdag den 22. juli  kl.10.30   Ole Opfinder

Link: Læs mere

Sider

  

 

Offentlige

Tekst kommer asap..

 

Sport

Tekst kommer hurtigst muligt...

 

Kl - Festuge

30. juli - 2. august 2015

Se programmet på
www.kl-festuge.dk

 

Andet

Vi er på vej med noget tekst...

Vigtige informationer

Link offentlig

Andre nyttige links